Havenstraat 47

1311 HK Almere

036 - 611 204

Werkplaats 036 - 611 205

Ma - vr: 9:00 - 17:30

Werkplaats van 8:00 - 16:30

Hoe vind je gebruikte auto onderdelen

Oude auto met open motorkap

Ben je op zoek naar gebruikte auto onderdelen? Het hebben van een auto is niet echt goedkoop. Je bent jaarlijks al een hoop geld kwijt aan brandstof, verzekeringen, wegenbelasting en de jaarlijkse keuring, en als daarbovenop ook nog een keer iets stuk gaat dan kan het helemaal in de papieren gaan lopen. Omdat we vaak afhankelijk zijn van onze auto wil je natuurlijk het euvel zo snel mogelijk repareren, maar nieuwe auto onderdelen zijn duur.

Kun je in plaats van nieuwe onderdelen ook gebruikte auto onderdelen gebruiken?

Een goed alternatief voor de dure nieuwe onderdelen zijn tweedehands auto onderdelen. Als een auto naar de sloop wordt gebracht wordt door de autosloperij de auto helemaal gedemonteerd. Alles wat nog bruikbaar is van de auto wordt dan bewaard en de rest gaat in de pers. Vooral bij bijzondere merken of typen auto’s of oudere auto’s kan dat echt een uitkomst zijn omdat sommige onderdelen niet meer nieuw te verkrijgen zijn. Vaak zijn deze gebruikte onderdelen nog in goede staat. Je kunt als je een tweedehands onderdeel bij een sloperij koopt dus vaak nog jaren mee doen.

Waar kun je gebruikte auto onderdelen kopen?

Je kunt tweedehands onderdelen vinden bij je plaatselijke gecertificeerde autosloperij. De sloperijen controleren eerst of de kwaliteit van de onderdelen nog goed is, en geven vaak ook garantie. Of je het juiste onderdeel gaat vinden hangt af van wat de sloperij aan auto’s heeft binnengekregen. Er zijn zoveel verschillende typen auto’s en vaak verschilt het binnen een bepaald merk per jaar welke onderdelen er zijn gebruikt, dus je weet niet van tevoren of ze het onderdeel waar jij naar op zoek bent in huis hebben.

Het voordeel van online onderdelen bestellen

Gelukkig kun je daarom ook online naar gebruikte onderdelen zoeken. De meeste gecertificeerde sloperijen hebben een website waar je de zoekresultaten kunt filteren op merk, model en jaartal zodat je niet ellenlange lijsten met onderdelen hoeft te doorzoeken naar dat ene ding wat je nodig hebt. Je kunt werkelijk alles vinden, van deurklinken tot buitenspiegels en van een motorkap tot een startmotor. Er zijn ook bedrijven die zich specialiseren in bijvoorbeeld oldtimers of Japanse en Koreaanse auto’s zoals Japato.nl. Als je op zoek bent naar iets specifieks kun je beter beginnen met de voorraad van een gespecialiseerd bedrijf te raadplegen dan een algemene autosloperij.

Maak je geen zogen dat je het onderdeel alleen aan de andere kant van Nederland kunt vinden, vaak kun je het ook bij jou thuis of bij de garage laten bezorgen.

Facebook
Twitter
Pinterest