Havenstraat 47

1311 HK Almere

036 - 611 204

Werkplaats 036 - 611 205

Ma - vr: 9:00 - 17:30

Werkplaats van 8:00 - 16:30

Dit moet je weten over het kopen van losse auto-onderdelen!

pexels-andrea-piacquadio-3822784

Je moet altijd alert zijn op beschadigingen van auto-onderdelen. Een klein mankement kan grote gevolgen hebben. Als je te lang wacht met de reparatie, slijt het onderdeel alleen maar meer. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Als er één of meerdere onderdelen van je auto stuk zijn, heb je verschillende opties. Je kunt een nieuwe auto kopen – maar dit is meestal niet nodig als het slechts over enkele onderdelen gaat – of je kunt de auto laten repareren. Wil je geld besparen? Dan is het aangeraden om zelf tweedehands auto-onderdelen te kopen.

Hoe werkt het tweedehands kopen van losse auto-onderdelen?

Op internet wordt een enorm aanbod aan losse auto-onderdelen aangeboden, die al gebruikt zijn. De kwaliteit doet echter niet onder aan die van nieuwe onderdelen uit de fabriek. Niet alleen kun je online onderdelen kopen, je kunt deze zelf ook aanbieden. Van welk merk je auto ook is, overal zijn losse onderdelen voor te krijgen. Denk aan tweedehands BMW-onderdelen of tweedehands Audi-onderdelen.

Welke onderdelen zijn los te verkrijgen?

Van elk automerk is een variërend aanbod aan onderdelen online te verkrijgen. In principe kun je alle onderdelen los kopen. Enkele onderdelen die gemakkelijk zijn te vervangen, zijn autobanden, autostoelen, een airco en spiegels. Je hebt niet veel technische kennis nodig om deze onderdelen in je auto te repareren. Maar ook de wat moeilijker te monteren onderdelen zijn los verkrijgbaar, denk aan een versnellingsbak of de pedalen.

Zelf monteren

Als je een beetje handig bent, kun je in principe alle onderdelen zelf in de auto monteren, eventueel met wat hulp. Zorg ervoor dat de onderdelen die je koopt de juiste maat hebben en passen in het type auto dat je hebt. Het voordeel aan het zelf monteren van de onderdelen, is dat het je niets kost. Laat je de onderdelen in een garage monteren, moet je namelijk het uurloon van de monteur betalen.

In een garage laten monteren

Hoewel het zelf monteren van de auto-onderdelen de voordeligste optie is, brengt dit ook wat risico’s met zich mee. Je moet wel weten wat je doet, voordat je aan de montage begint. Mocht je niet helemaal zeker zijn van je technische kennis, besteed de montage dan wel uit aan een garage. Hier zitten dan wel kosten aan, maar je weet zeker dat je weer veilig kan rijden in de auto. Bovendien kun je nog steeds zelf tweedehands onderdelen kopen, waardoor je alsnog goedkoper uit bent dan wanneer je gloednieuwe onderdelen in de fabriek zou laten monteren.

Facebook
Twitter
Pinterest