Havenstraat 47

1311 HK Almere

036 - 611 204

Werkplaats 036 - 611 205

Ma - vr: 9:00 - 17:30

Werkplaats van 8:00 - 16:30

Alle informatie over BPM

erik-mclean-ZRns2R5azu0-unsplash

Bijna elke automobilist die een auto wil kopen of heeft gekocht heeft er wel eens van gehoord, BPM. Wat is BPM nou eigenlijk? En wanneer moet je dit betalen? BPM staat voor belasting van personenauto’s en motorrijtuigen. Voor veel mensen is het nog onduidelijk wat je moet doen met het BPM. In dit artikel vertel ik alle informatie die je moet weten over BPM.

Importeren

Het belangrijkste dat je moet weten over BPM is dat je het alleen hoeft te betalen als je een auto importeert uit het buitenland. De meeste mensen importeren een auto vanuit Duitsland, omdat het aanbod hier veel groter is dan in Nederland. Doordat het aanbod veel groter is, is de prijs ook een stuk lager. Hierdoor kan het voor veel mensen aantrekkelijk zijn om een auto te importeren.

BPM berekenen

Er zijn verschillende methodes om de BPM over jou auto te berekenen. Het is belangrijk om zo veel mogelijk methodes uit te rekenen, omdat er geen goed of fout BPM bedrag is. Test de verschillende mogelijkheden en kijk bij welke het bedrag het laagst is. De berekening waar jou BPM het laagst is, mag je gebruiken voor jouw BPM aangifte. BPM berekenen is geen makkelijke taak. Probeer je dus goed in te lezen op het internet. Daarnaast is het handig om contact op te nemen met de autodealer. Zij beschikken over alle informatie die je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan het bouwjaar etc.

BPM berekenen is over het algemeen een lastige klus waar veel mensen moeite mee hebben. Wil je graag nog meer informatie lezen of zou je graag hulp willen van mensen die gespecialiseerd zijn over auto’s? Neem dan een kijkje op www.automotiveimport.nl/.

Facebook
Twitter
Pinterest