Havenstraat 47

1311 HK Almere

036 - 611 204

Werkplaats 036 - 611 205

Ma - vr: 9:00 - 17:30

Werkplaats van 8:00 - 16:30

Motorolie kopen? Hier moet je goed op letten

pexels-malte-luk-2244746

Wanneer je een motorisch voertuig in gebruik hebt, is het erg belangrijk om regelmatig je oliepeil te controleren. Maandelijks je oliepeil controleren is gebruikelijk. Hiermee kun je veel voorkomende problemen en hoge kosten voorkomen. In het ergste geval kan je motor stuk gaan, daar is nooit iemand blij van geworden. Bij veel voertuigen is dan niet alleen de motor, maar worden ook andere onderdelen onbruikbaar. Een total-loss verklaring is niet vreemd na zo’n situatie. Daarom betaald iets relatief simpels als maandelijks je oliepeil controleren, zichzelf makkelijk uit.

Hoe motorolie controleren?

Je motorolie controleren is erg gemakkelijk. Natuurlijk kun je dit ook laten doen, maar maandelijks je olie laten controleren, kan flink oplopen in de kosten. Wanneer je het zelf doet, kan je besparing in euro’s juist flink oplopen. Het geld wat je daarmee bespaard, kan je dan gebruiken om motorolie te kopen of bestellen, van goede kwaliteit. Haal de peilstok uit je olievat en maak deze schoon. Stop de peilstok weer terug en kijk vervolgens hoever de olie komt, wanneer je de peilstok er weer uit haalt. Vul wat olie bij en herhaal dit net zolang totdat je de juiste hoeveelheid hebt bereikt. Een kind kan de was doen!

Motorolie verversen

Niet alleen je motorolie controleren, maar ook regelmatig verversen is erg belangrijk, om zo je motor in goede conditie te houden. Er wordt aangeraden om je motorolie ongeveer na iedere 10.000 km te verversen. Wanneer je voldoende kennis hebt, kan je dit natuurlijk zelf doen. Enkel is dat wel een klusje waar je je omgeving erg mee kunt vervuilen. Daarom raad ik je aan om dit klusje over te laten aan een erkende garage.

Kenteken controleren

Er zijn erg veel verschillende soorten motorolie. Het is erg belangrijk dat je de juiste olie koopt! Om te checken welke motorolie bij jouw voertuig past, kan je dit eenvoudig checken via internet, door middel van je kenteken in te voeren. Zo weet je zeker dat je de juiste motorolie voor je hebt, zodat je deze motorolie kunt bestellen of in de winkel kunt kopen. Goedkope motorolie hoeft niet altijd slechte motorolie te zijn. Het is vooral belangrijk dat je de juiste motorolie gebruikt voor jouw voertuig!

Tips

Een benzine-olie kan je herkennen aan de letter ‘S’ en een Diesel-olie kan je herkennen aan de letter ‘C’. Achter de letter ‘S’ of ‘C’ staat nog een letter aangeduid. Hoe hoger deze tweede letter is, hoe hoger de kwaliteit van de olie. Vanaf de ‘G’ heb je een goede olie te pakken. Deze kunnen tot de letter ‘L’ gaan, maar een ‘G’ is al voldoende. Daarnaast is het aan te raden een olie met een MA-kwalificatie te gebruiken. Deze combinatie zorgt ervoor dat je er zeker van bent een goede olie in huis te hebben gehaald! Een motorolie met een MB-kwalificatie zou ik afraden, deze olies zijn zogezegd gefaald voor de MA-kwalificatie. Wanneer de temperatuur laag is, zoals in de herfst en in de winter, dan is het belangrijk om een zo laag mogelijk ‘W-getal’ te kiezen. Bijvoorbeeld ‘5W’. Bij hogere temperaturen, zoals in de lente en zomer, kan je een hoger ‘W-getal’ kiezen, zoals een ’20W’.

Bron: https://www.olievoordeelshop.nl/

Facebook
Twitter
Pinterest