Havenstraat 47

1311 HK Almere

036 - 611 204

Werkplaats 036 - 611 205

Ma - vr: 9:00 - 17:30

Werkplaats van 8:00 - 16:30

Wat kun je van het leasen van een auto verwachten?

pexels-sarmad-mughal-305070

Wil je een nieuwe auto kopen, maar wil jij je spaargeld nu niet kwijt, investeren of heb je het geld even niet? Dan zou je voor het leasen van een auto kunnen kiezen. Steeds meer mensen kiezen voor een leaseauto. De reden hiervoor is een maandelijks tarief in plaats van de hele aankoopsom op tafel leggen. Verder is een leasecontract flexibel en kun je de auto na afloop zonder moeilijkheden weer inleveren of inruilen voor een nieuwer model. In deze blog lees je wat leasen inhoudt en wat er bij het regelen van private lease komt kijken. Je krijgt een aantal tips, zodat je van tevoren goed over het leasecontract nadenkt.

Wat houdt het leasen van een auto in?

Een auto leasen biedt je de mogelijkheid om een nieuwe auto te rijden, zonder dat je daar in één klap veel geld aan kwijt raakt. Wanneer je voor een leaseauto kiest kun je zowel zakelijk, als private leasen. Makkelijk gezegd huur je een auto van een leasemaatschappij voor een vooraf vastgestelde periode. Je betaalt maandelijks een vast bedrag en ondertekend een leasecontract. De kosten die je buiten je maandelijkse kosten maakt, zijn benzinekosten, de wasserette, parkeerkosten en eventuele boetes. Heeft de auto reparaties nodig? Dan zitten die kosten al bij je maandelijkse bedrag inbegrepen. De verzekeringen en wegenbelasting zitten ook bij de prijs voor je leaseauto inbegrepen.

Eigenlijk kun je dus van een all-inclusive leasecontract spreken. Houd er wel rekening mee dat je niet zomaar onder een leasecontract uit kunt. Teken daarom een contract voor een looptijd die bij je past.

Wat komt er allemaal bij private lease kijken?

Private lease is speciaal voor particuliere lessees bedacht. Je kunt zowel voor een gloednieuwe als occasion leaseauto kiezen. Het mooie aan tweedehands leasen, is het prijsverschil. Voordat je het leasecontract tekent, is het belangrijk dat je een auto uitkiest die bij je leefstijl past. Daarnaast dien je over het aantal kilometers dat je op jaarbasis aflegt na te denken. Je tekent een contract voor een bepaald aantal kilometers. Je kunt meer rijden, maar dan zal je uiteindelijk ook meer geld betalen. Verder is het belangrijk dat je voor een betrouwbare leasemaatschappij kiest. Dan weet je zeker dat je op ieder moment van de juiste service voorzien wordt.

Verder kun je nadenken over de lengte van de leaseperiode. Soms kun je auto’s maandelijks leasen, wat makkelijk maar duurder is dan een leasecontract van een jaar of meerdere jaren. Hoe langer je leaseperiode is, hoe lager je maandelijkse tarief zal zijn.

Facebook
Twitter
Pinterest