Havenstraat 47

1311 HK Almere

036 - 611 204

Werkplaats 036 - 611 205

Ma - vr: 9:00 - 17:30

Werkplaats van 8:00 - 16:30

Een tweedehands auto kopen in Emmen? Let hier dan op

pexels-negative-space-97079

In Emmen, net als in iedere andere stad in Nederland, zijn veel auto’s te vinden om te kopen, maar waar moet je precies op letten als je een tweedehands auto koopt? In dit artikel vertel ik je meer over waar je op moet letten bij het kopen van tweedehands auto’s, hoe je kan zoeken en waar je op moet zoeken. 

Waar moet je op letten met het kopen van tweedehands auto’s?

Bij het kopen van tweedehands auto’s zijn er veel dingen waar je op moet letten. Gelukkig bestaat het RDW om een deel daarvan alvast voor je op te zoeken. Zo kan je bij het RDW de volgende dingen opzoeken: hoeveel eigenaren de auto heeft gehad, de laatste datum dat de auto van eigenaar is veranderd, de einddatum van de APK-keuring en een mogelijke registratie van diefstal. Bij het aankopen van een tweedehands auto bij een dealer zullen deze gegevens hoogstwaarschijnlijk al nagekeken zijn, maar voor de zekerheid kun je het het beste zelf ook nog doen. Zoek daarnaast online na wat de verkoopprijs is van auto’s van hetzelfde model en bouwjaar en met hetzelfde aantal kilometers om te voorkomen dat je te veel betaalt. Kijk goed of er roestplekken op de auto zitten, deze komen vaak voor rondom de achterklep, onder de auto en op de bumpers. Kijk ook onder de motorkap goed of alles is naar behoren, dus kijk goed naar het motorblok, de olie en de koelvloeistof. 

Hoe kun je zoeken naar tweedehands auto’s?

Om te zoeken naar tweedehands auto’s kun je gebruik maken van websites. Een van de meest gebruikte en direct ook een van de meest handige sites is autoscout24.nl. Op deze website kun je al jouw preferenties aangeven voor het zoeken van een auto. Een aantal dingen die je bijvoorbeeld aan kan geven is het bouwjaar, het aantal kilometer op de kilometerteller en de prijs. Naast het gebruiken van een website kun je ook bij verschillende dealers kijken. Daar kun je de auto’s fysiek bekijken en dus ook onder de motorkap en binnenin de auto goed kijken of er iets niet naar wens is. Je kunt zelf op zoek gaan naar dealers door op Google te zoeken naar bijvoorbeeld ‘Autodealer in Emmen’. 

Waar moet je op zoeken voor het vinden van tweedehands auto’s?

Als je op zoek bent naar een specifiek merk auto of specifiek model auto kun je daar op zoeken. Mocht je nog niet voor ogen hebben wat je precies wilt, dan kun je het beste zoeken op prijs. Zoek via de site van een autodealer of via autoscout24.nl op een prijs wat je maximaal over hebt voor een auto. Ook kun je zoeken op extra’s die je wilt hebben in je auto, zoals bijvoorbeeld stoelverwarming of een achteruitrijcamera. 

Facebook
Twitter
Pinterest