Havenstraat 47

1311 HK Almere

036 - 611 204

Werkplaats 036 - 611 205

Ma - vr: 9:00 - 17:30

Werkplaats van 8:00 - 16:30

De grootste voordelen van private lease overname

pexels-svh-2920064

Wanneer je een private lease contract hebt, kun je hier niet zomaar onderuit. Dit omdat wanneer je een private lease contract afsluit, je een contract afsluit voor een aantal jaar. Je kunt dit contract voor de eindtermijn niet zomaar opzeggen omdat je liever een grotere auto hebt, of een leaseauto van je werkgever krijgt. Toch kun je voor het einde van de afgesproken termijn onder je leasecontract uit. Dit door je private lease contract over te laten nemen. Private lease overname is overigens alleen mogelijk op het moment dat de leasemaatschappij waar jij het private lease contract mee af hebt gesloten het hiermee eens is.

Private lease overname

Private lease overname is mogelijk. Misschien is er wel een kennis die graag jouw private lease contract over wil nemen omdat hij of zij al een geruime tijd op zoek is naar private lease occasions. Een lease occasion is een gebruikte auto die je kunt leasen. Vaak betreft dit vooral jong gebruikte auto’s. Wanneer je iemand bereidt hebt gevonden om jouw private lease contract over te nemen zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo moeten bijvoorbeeld de persoonlijke gegevens op het contract gewijzigd worden door de leasemaatschappij. Tevens wordt er door degene die jouw private lease contract een nieuwe termijn met de leasemaatschappij afgesproken. Ook is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat alles rondom de overname van de private lease goed verloopt. Dit omdat je anders voor ongewenste verassingen kunt komen te staan.

Ongewenste verassingen

Wanneer je kiest voor private lease overname, is het belangrijk dat je de lease occasion zowel van binnen als van buiten controleert op schade voordat je het leasecontract tekent. Dit omdat je achteraf niet meer zomaar de schade kunt verhalen op de vorige eigenaar. Dit geldt ook op het moment dat jij de huidige eigenaar bent van de lease occasion en je deze lease occasion inruilt en over laat nemen door iemand anders. Ook de leasemaatschappij kan namelijk de schade proberen te achterhalen op jou als vorige eigenaar op het moment dat je niet juist hebt gecontroleerd of de auto schade bevatte. Wanneer er namelijk schade is opgetreden aan een lease occasion, is het mogelijk dat de leasemaatschappij deze schade probeert te verhalen op degene die in het bezit was van deze occasion. 

Wanneer je kiest voor private lease overname is het dus belangrijk dat alle partijen de auto controleren op eventuele aanwezige schade aan zowel de binnen- als de buitenkant van de auto. Daarnaast kun je als overnemende partij ook een bepaalde bonus vragen aan degene waarvan jij het leasecontract overneemt. Dit omdat wanneer je een leasecontract vroegtijdig opzegt en er geen partij is die dit contract overneemt, je een boete kan moeten betalen. Private lease heeft veel voordelen, waarbij het wel belangrijk is dat de overname van het leasecontract op de juiste manier gedaan wordt. Dit omdat je liever geen conflict wil met de leasemaatschappij of een andere betrokken partij.

Facebook
Twitter
Pinterest