Havenstraat 47

1311 HK Almere

036 - 611 204

Werkplaats 036 - 611 205

Ma - vr: 9:00 - 17:30

Werkplaats van 8:00 - 16:30

Auto importeren uit België [How to]

Blokhuisoccasions.nl import

België heeft een grote automarkt en gunstige autoprijzen en is daardoor een populair autoland. Steeds meer Nederlands vinden het interessant om een auto in België te kopen en naar Nederland te importeren. Vooral het grote aanbod tweedehands auto’s en de mogelijkheid om occasions tegen een laag BPM te importeren zijn redenen om een auto uit België in te voeren.

Kosten

Uit welk land je een auto ook importeert, kosten zijn er altijd. Kijkende naar België of Duitsland, dan maakt het qua kosten niet zoveel uit, uit welk land je een auto importeert. Als je een auto uit België importeert dan heb je de volgende kosten:

Transportkosten (van de persoon naar de autodealer en van de autodealer naar Nederland)

Rest-BPM (ook wel aanschafbelasting genoemd en verschilt per auto)

RDW Keuringskosten (ongeveer € 100 inclusief tenaamstelling)

Overige kosten (ongeveer €250, voor transportkentekenplaten, de BPM-aangifte en onderbouwing, afspraken bij RDW en Douane)

Je kan ervoor kiezen om een gespecialiseerd bedrijf te gebruiken die de gehele import verzorgt. Automotive Import, Cargo en Evers Autoimport zijn voorbeelden van bedrijven die ervoor zorgen dat de auto naar Nederland wordt getransporteerd en binnen 2 weken een Nederlands kenteken heeft. De kosten van zulke bedrijven voor deze service komen dan uiteraard bovenop de bovenstaande standaard invoerkosten.

Leestip: https://easyimport.nl/auto-importeren-belgie/

Papierwerk

Als de auto op Nederlandse bodem is dien je eerst naar de RDW te gaan voor een keuring en kentekenonderzoek. De volgende papieren dien je mee te nemen naar de RDW-keuring:

Belgisch kentekenbewijs (geel formulier of roze strook)

Belgisch keuringsbewijs (dit bewijs dient als geldig APK-keuringsbewijs in Nederland)

Certificaat van overeenstemming (CVO, bevat de fabrieksgegevens van de auto)

Als de RDW-keuring voltooid is, dient er belastingaangifte te worden gedaan voor de verschuldigde rest-BPM. Na het ontvangen van de belastingaanslag moet je deze direct betalen. Na de betaling ontvang je binnen ongeveer een week het kenteken en kan je de kentekenplaten laten maken. Vergeet niet een verzekering af te sluiten! De aanslag voor motorrijtuigenbelasting komt automatisch.

Tip: https://easyimport.nl/bpm-berekenen-aangifte/

Met de informatie uit dit artikel moet je in staat kunnen zijn om in België een auto te kopen en in Nederland in te voeren. Procedures en regels veranderen, kijk daarom voor de meest recente informatie op de website van de ANWB om nare verassingen te voorkomen.

Facebook
Twitter
Pinterest